ARMAGEDDON
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Internet enciklopedije

Ići dole

Internet enciklopedije Empty Internet enciklopedije

Počalji od Lord Pon Avg 11, 2008 8:36 pm

Enciklopedije na internetu

Internet enciklopedije Enkarta_v

Iako Wikipedia još uvek drži prvo mesto kada je u pitanju brzo traženje odgovora, postoji još mnoštvo sajtova koji mogu da vam pomognu da pronađete željene informacije. Neki od ovih sajtova su čak, verovali ili ne, mnogo bolji od Wikipedie. Evo nekoliko sajtova, a vi odaberite one koji vam najviše odgovaraju.

Uopštena pitanja
Pronađite odgovore na najrazličitija pitanja putem ovih sajtova.
InfoPlease: Posetioci ovog sajta mogu da pronađu almanahe, enciklopedije, rečnike i još mnogo toga što je, složićete se, sasvim dovoljno da pronađete informacije u vezi sa bilo čim što vas zanima.
Fact Monster: Ovaj sajt vodi InfoPlease i posvećen je mlađoj populaciji, što ne znači da ne možete da pronađete ovde sve željene informacije. Ovde možete da pronađete informacije koje su vezane za osnovne pojmove u matematici, nauci, istoriji i sportu.
About.com: Ovaj sajt sadrži mnoštvo tekstova vezanih za najrazličitije teme, a mnogi od njih pružaju veoma korisne informacije ili mogu da vas povežu sa sajtovima na kojima možete da pronađete to što tražite.

Enciklopedije
Možete da pronađete skoro sve u ovim online enciklopedijama.
Encyclopedia Britannica Online: Preko milion unesenih podataka će vam svakako pomoći da pronađete odgovor koji tražite.
MSN Encarta: MSN pruža online referentne sajtove koji sadrže mnoštvo tekstova, atlas, rečnik i, što je najvažnije, enciklopediju.
Medical Encyclopedia: Pruža odgovore na sva vaša medicinska pitanja.
Encyclopedia.com: Ovaj sajt kombinuje informacije iz izvora kao što su Oxford University Press, Britannica i Columbia Encyclopedia.

Nauka i matematika
Sve odgovore vezane za matematiku i nauku pronaći ćete ovde.
Encyclopedia of Life: Ovaj sajt sadrži veliku arhivu sa informacijama vezanim za biljke, životinje, sunđere, bakterije i ostala živa bića.
The Internet Encyclopedia of Science: Astronom David Darling održava ovaj sajt koji je alfa i omega za sve teme vezane za nauku.
Encyclopedia of Astronomy and Astrophysics: Ovde ćete pronaći odgovore na pitanja iz astronomije, kao i sve o najvažnijim ljudima iz ove oblasti.
Wolfram MathWorld: Pronađite sve od teorije brojeva do osnova geometrije na ovom sajtu.
PRIME Mathematics Encyclopedia: Ovaj sajt je odlična referenca za skoro sva pitanja vezana za učenje ili predavanje matematike.

Društvene nauke
Ovi sajtovi se bave istorijom i socijalnim naukama.
Stanford Encyclopedia of Philosophy: Nađite imena filozofa i njihovih ideja u ovoj korisnoj enciklopediji sa Stanfordskog univerziteta.
Encyclopedia of Psychology: Naučite sve o mentalnim bolestima, poznatim psihoanalitičarima i njihovim teorijama preko ovog online izvora.
HyperHistory: Ovaj sajt pokriva istoriju staru 3.000 godina. Potražite imena, događaje ili mesta koja vam trebaju.
Perseus: Saznajte sve što ste oduvek hteli da znate o grčkoj istoriji i mitologiji na ovom sajtu koji je veoma dobro opremljen slikama i tekstovima.

Jezik i knjiŽevnost
Bilo da vam je potrebno da saznate značenje neke reči ili vam je potrebno da pronađete literaturu za posao, ovde ćete naći korisne linkove.
WordReference: Pronađite značenje reči sa engleskog, španskog italijanskog ili francuskog koristeći ovaj vebsajt.
Bartleby: Ovaj sajt obezbeđuje mnoštvo knjiga koje su neophodne studentima i ljudima koji se bave najrazličitijim istraživanjima. Ovde možete da pronađete informacije vezane za poeziju, naučnu fantastiku i ostale književne pravce.
AskOxford: Baziran na Oxford English Dictionary, ovaj sajt pruža savete koji će vam pomoći da poboljšate pravopis i gramatiku, ali vam pruža i mogućnost da ekspertima postavite najrazličitija pitanja.
Urban Dictionary: Budite u toku sa slengom koji omladina koristi ovih dana pomoću sajta koji će se postarati da vam to obezbedi.
Visual Thesaurus: Pogledajte vizuelnu mapu sinonima i antonima koristeći ovaj sajt koji na potpuno drugačiji način prikazuje sinonime.
Lord
Lord
Vlasnik i zajebavator
Vlasnik i zajebavator

Muški Broj poruka : 223
Godina : 30
Mesto : NA VLASTI
Job/hobbies : Serijski Ubica
Humor : Prodajem tri maceta.Dva razlicita ,jedno isto....
Datum upisa : 31.01.2008

https://ekonomskifakultet.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu